piątek, 23 maja 2014

Bezglutenowe muffinki z bananami i olejem kokosowym

1,5 szklanki mąki (przemieszalam gryczana i ryżowa)
1/3 szklani mleka sojowego
1/3 szklanki oleju kokosowego
1 jako
1/2 łyzekczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 banany
1/3 szklanki ksytiolu
garść rodzynek
garść orzechów włoskich
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
płatki migdałowe do ppsypania


Przygotować 2 miski. Do pierwszej wrzucamy składniki suche mąke, proszek do pieczenia, sodę, rodzynki, orzechy i ksytiol. W drugiej mieszamy olej kokosowy, jajko, roztrzepane widelcem banany, ekstrakt waniliowy i mleko sojowe. Następnie łączymy suche składniki z mikrymi. Ciasto powinno być konsystencji gęstej śmietany. Mase przelewamy do papilotek i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Enjoy :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz