1 dojrzałe awocado
1 opakowanie mixu sałat ( ja użyłam z rozszponką)
kilka plastrów szynki parmeńskiej
oliwki
ziarna słonecznika
mozarella
pomidor
cebula
sos:
miód
musztarda francuska
cytryna
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
sól, pieprz
ocet winny
Na talerzu układamy garść mixu sałat. Dodajemy posiekaną drobno cebulę, pokrojone awocado, pomidory, szynkę parmeńską oraz układmay oliwki. Następnie dodajemy mozarellę. Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika i dodajemy do sałatki.
Sos:
Oliwę mieszamy z 2 łyżeczkami musztardy, łyżką miodu i wycisniętym ząbkiem czosnku. Dodajemy kilka kropel soku z cytryni i octu winnego. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz