We need:
1,5 szkalnki startej marchewki
dużo miodu :)
2,5 szkalnki mixu mąk bezglutenowych ( ja użyłam orkiszową i gryczaną w stosunku 1:2)
3-4 jajka
pół szkanki rodzynek
pół szkanki posiekanych orzechów włoskich
proszek do pieczenia
-niecałą szklankę oleju kokosowego
-cynamon
-płatki migdałowe
Marchewkę ucieramy na tarce. Ubijamy jajka stopniowo dodając wymieszane mąki. Następnie dodajemy marchewkę, orzechy,rodzynki, łyżeczkę sody oczyszczonej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, cynamon, dużo miodu i na końcu olej kokosowy. Mieszamy wszytsko. Ciasto powinno być konsystencji bardzo gęstej śmietany. Tak przygotowaną masę przelewamy do keksówki. Posypujemy na wierzchy płatkami migdałowymi. Pieczemy około godziny w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Marchewkę ucieramy na tarce. Ubijamy jajka stopniowo dodając wymieszane mąki. Następnie dodajemy marchewkę, orzechy,rodzynki, łyżeczkę sody oczyszczonej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, cynamon, dużo miodu i na końcu olej kokosowy. Mieszamy wszytsko. Ciasto powinno być konsystencji bardzo gęstej śmietany. Tak przygotowaną masę przelewamy do keksówki. Posypujemy na wierzchy płatkami migdałowymi. Pieczemy około godziny w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz