tatar z łososia:
łosoś świeży, 1/2 kg
1 cytryna
sól
1 cebula dość duża
maggi w płynie
koperek świeży 2p.
olej (nie oliwa)
Łososia bardzo drobno pokroić
(koniecznie w rękawiczkach, można kupić w aptece rękawiczki jednorazowe,
bo po łososiu zapach rąk jest nie do pozbycia się.)
włożyć do szklanej miski, wycisnąć sok z cytryny, posolić.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Do łososia dodać pokrojoną bardzo drobno cebulę, pokrojony koperek,
maggi i olej.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńW sumie sam tatar z łososia jest bardzo smaczny i ja również często i chętnie go robię. Jeśli ktoś lubi jeść ryby to ja mogę z całego serca polecić przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/grzanki-z-chleba-razowego-z-wedzonym-lososiem-mowi-i-pasta-z-pistacji-z-trukawkami/ który moim zdaniem jest bardzo dobry.
OdpowiedzUsuń