We need:
1 puszka groszku / kukurydzy
1 cebula
2 ząbki czosnku
oliwa
sól
kostka rosołowa
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
imbir
5 listków świeżrj bazylii
Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do granka, dolewamy łyżkę oliwy. Po chwilii dodajemy 2 ząbki czosnku. Podsmażamy aż cebula lekko się zarumieni.Następnie dodajemy kukurydzę / groszek (wlewamy cała zawartość puszki czyli razem z zalewą). Gotujemy na małym ogniu przez 5-6 minut. Dolewamy szklankę wody, rozdrobniona kostke rosolowa oraz przyprawy, cały czas gotując. Na koniec wszystko miksujemy. Jak krem wystygnie przelewamy do miski i układamy listy świeżej bazylii.
How simple is that :) Enjoy!
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
imbir
5 listków świeżrj bazylii
Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do granka, dolewamy łyżkę oliwy. Po chwilii dodajemy 2 ząbki czosnku. Podsmażamy aż cebula lekko się zarumieni.Następnie dodajemy kukurydzę / groszek (wlewamy cała zawartość puszki czyli razem z zalewą). Gotujemy na małym ogniu przez 5-6 minut. Dolewamy szklankę wody, rozdrobniona kostke rosolowa oraz przyprawy, cały czas gotując. Na koniec wszystko miksujemy. Jak krem wystygnie przelewamy do miski i układamy listy świeżej bazylii.
How simple is that :) Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz