3 cukinie
1 cebula
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
kostka rosołowa
sól
pieprz
chilli
bazylia
płatki z migdałów
łużka jogurtu naturalnego
Do garnka wlewamu oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Podażamy aż cebula się zesKli. Dodajemy pokrojoną cukinię i lekko soliny. Gotujemy aż cukinia zmiękknie, od czasu do czasu mieszając i dolewając odrobinę wody. Gdy cukinia bedzie miekka dodajemy przyprawy oraz kostke rosolowa. Po chwili miksujemy wszytsko blenderm i dorzucamy pokrojoną bazylię.
Na patelnie (suchą) wrzucamy płatki migdałowe, prażymy aż się zarumienią.
Zupe przelewamy do miseczek, dekorujemy łyżeczką jogurtu i migdałami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz